9-го травня британський Ліверпуль потонув у кількості синьо-жовтих прапорів. На малій батьківщині гурту The Beatles стартував пісенний конкурс Євробачення-2023.

Україна, яку нині представляє гурт Tvorchі, на правах переможця минулого року відразу проходить до фіналу.

У першому півфіналі сцену міжнародного пісенного конкурсу у Ліверпулі підкорювали 15 учасників, проте у фінал пройшли представники 10 країн.

Тож крім нас, за перемогу також боротимуться: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Норвегія

Алессандра – Queen of Kings

Конкурсну частину почала Норвегія. Співачка Alessandra у композиції Queen of Kings заспівала про сильну та незалежну жінку-воїна, яка керуватиме морем та не підкорятиметься нікому. Запальні біти й англомовний вокал доповнив балет із чотирьох танцівників.


Сербія

Luke Black – «Само ми се спава»

Третім на сцену вийшов представник Сербії Luke Black. Його пісня Samo mi se spava поєднала рідну сербську та англійську мови, а також ліричний початок і танцювальні біти. 

Португалія

Mimicat – Ai coração

Наступною позмагатися за місце у гранд-фіналі вийшла португальська співачка Mimicat. У її виконанні прозвучала пісня Ai coração, що запам'ятовується також гротескною постановкою й пристрасними танцями.


Хорватія

Let 3 – Mama šč!


Швейцарія

Ремо Форрер – Watergun


Ізраїль

Ноа Кірел – Unicorn


Молдова

Паша Парфеній – Soarele și luna


Швеція

Loreen – Tattoo


Чехія

Vesna – My Sister's Crown


Фінляндія

Käärijä – Cha Cha Cha