На півдні Сили оборони України ведуть активні наступальні дії одразу на кількох напрямках, на кожному є просування до двох кілометрів.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"На півдні практично на усіх ділянках і напрямках, де наші підрозділи наступають на півдні, вони мають тактичний успіх. Поступово просуваються вперед", — зазначила вона.

На деяких звільнених від ворога позиціях і населених пунктах, за даними Маляр, триває процес закріплення Сил оборони.

Станом на вечір 16 червня українські захисники продовжують проводити наступальні й оборонні дії та мають частковий успіх.

Оборонці діють в умовах авіаційної й артилерійської переваги ворога.

"На напрямках, де ми в обороні, жодної позиції не втрачено і ворог не зміг просунутись", — зауважила заступниця міністра.

За інформацією Маляр, на сході Сили оборони ведуть як оборонні, так і контрнаступальні дії. Тут ворог намагається витіснити українські війська із займаних позицій, веде штурмові дії одразу на кількох напрямках, зокрема на Лиманському.

На Бахмутському напрямку загальна інтенсивність бойових дій дещо знизилася. Українські війська проводять наступальні дії на окремих ділянках, займаючи панівні висоти й лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута.

російські загарбники зі свого боку докладають усіх зусиль, щоб зупинити наступальні дії Сил оборони.

На сході російська армія тримає значну кількість сил, які продовжує нарощувати, переміщуючи на Бахмутський напрямок додаткові підрозділи з інших напрямків.

"На Бердянському і Маріупольському напрямках ворог стягує війська з інших напрямків та збільшує вогневий вплив. Крім того, наші війська стикаються з суцільним замінуванням полів", — додала Маляр.