У Боратині влаштували сплав на байдарках для місцевих та ВПО.

Про це пише Конкурент.

Під час повномасштабної війни Боратинська громада стала прихистком для багатьох переселенців, які втратили дім й не мають куди повертатися, – розповіли у громаді.

Щоб допомогти цим людям адаптуватися до життя у новому місці та, навіть більше, стати активними членами громади для ВПО організовують різноманітні заходи.

Так, щоб ближче познайомитися з тими, хто переїхав до нас через війну, у громаді організували сплав на байдарках. Захід відбувся у рамках проєкту «Долаючи розломи» за підтримки Caritas Ukraine та Українського гуманітарного фонду.

До водного походу долучилися жителі Боратинської громади, а також внутрішньо переміщені особи, які нині мешкають у Нововолинську та Луцьку. Учасники

сплаву подолали близько 10 км річкою Стир за 3 години, впродовж яких милувалися природою та спілкувалися один з одним. Окрім цього, усі охочі мали нагоду взяти участь у психологічному тренінгу «Життя в моїх руках».

«Ми вже не вперше організовуємо таке дозвілля для людей, які приїхали з інших куточків України, - розповідають представники Боратинської громади. – З досвіду можемо сказати, що такий відпочинок подобається усім, адже це чудова нагода перезавантажитися. Переконані, що ця подія надовго запам’ятається нашим учасникам і тішитиме приємними спогадами».