Найманці ПВК "Вагнер" після заколоту її ватажка Євгена Пригожина проти російської влади більше не воюватимуть в Україні.

Про це начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов сказав у коментарі одному з українських видань, пише Еспресо

За його словами, вагнерівці зруйнували міф про непохитність російського режиму.

"Ми отримали компрометацію російського керівництва. Вкотре зруйновано міф про непохитність російського режиму. Було завдано втрат військово-космічним силам рф. А ще – ПВК Вагнера більше не братиме участь у бойових діях на території України. А це найефективніший підрозділ РФ, який умів досягати успіху за будь-яку ціну", - сказав він.

Пізніше представник ГУР Андрій Юсов сказав Укрінформу, що заява Буданова має серйозне підґрунтя.

"Звичайно, заява начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони ґрунтується на конкретній інформації, отриманій із різних джерел, і на відповідній аналітиці цієї інформації. І, звичайно, наслідки цих подій (заколоту Пригожина, - ред..) для режиму Путіна будуть довготривалими й нищівними", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, як вплине заколот Пригожина на перебіг війни України в Україні, Юсов зазначив, що в довготерміновій перспективі – так.

Заколот Пригожина може спричинити перестановки або й репресії всередині російського істеблішменту та воєнно-політичного керівництва.