Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у суботу оголосив склад нового уряду, в якому змінив усіх міністрів, окрім очільників Міністерств охорони здоров’я та культури.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Al Jazeera.

Новим міністром закордонних справ замість Мевлюта Чавушоглу, який обіймав цю посаду з 2014 року, став Хакан Фідан – керівник турецької розвідки (MIT) і колишній військовий, який був радником Ердогана, коли той ще обіймав посаду прем’єр-міністра.

У 2012 році Фідана звинуватили в проведенні в Осло таємних мирних переговорів із "Робітничою партією Курдистану", яка в Туреччині вважається терористичною, але його потім закрили.

Також відомо, що нинішній голова МЗС Туреччини брав участь у переговорах про обмін військовополонених між Україною та Росією. У жовтні голова Офісу президента Андрій Єрмак дякував Фідану "за сприяння звільненню 215 військових й забезпечення умов для захисників "Азовсталі" в Туреччині".

Міністром оборони Туреччини замість Хулусі Акара став Ясар Гюлер – начальник генерального штабу збройних сил. Він командував турецькою армією під час військових вторгнень до Сирії в 2019 і 2020 роках, а також керував військовими операціями в Іраку.