15 липня, 10-річний хлопчик, перепливаючи Стир, став тонути. Черговий на посту зреагував миттєво: в рятувальному жилеті кинувся у воду, доплив до дитини й доправив її до берега. Медична допомога хлопчику не знадобилася.

Тоді ж близько полудня за допомогою рятувального круга визволили зі смертельної небезпеки чоловіка 1994 р.н., який знесилився і ледь не потонув, купаючись.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Також, минулої доби працівники рятувального поста на пляжі центрального парку імені Лесі Українки спрацювали на випередження: близько обіду на річці чоловік з ознаками алкогольного сп'яніння супроводжував дітей. Поза межами пляжу діти почали стрибати у воду з понтона на мілину з бетонними плитами.

Чергові, які працювали на посту, намагалися зробити чоловікові зауваження, аби діти перестали наражати себе на небезпеку. Однак чоловік реагував агресивно, тож до місця інциденту викликали поліцейських. Відтак можливим ризикам таки вдалося запобігти спільними зусиллями.

14 липня до приїзду медичної бригади надали долікарську допомогу підлітку, який травмував руку під час гімнастичних вправ на турніку.

Рятувальники нагадують обирати тільки спеціально обладнані для відпочинку місця, де діють рятувальні пости та чергують професіонали. Але навіть у таких випадках не легковажте безпекою і будьте пильними.