Волинський національний університет імені Лесі Українки відзначив подвійне свято – 30-річчя з часу утворення та вручення дипломів випускникам. В урочистостях взяли участь представники влади,  духовенства, професорсько-викладацького складу, випускники та їх родини.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

Розпочалося дійство з пошанування пам’яті хвилиною мовчання за загиблими Героями Україна та спільним виконанням Гімну України. На жаль, навіть у день урочистостей не обійшлося без втрат: на війні загинув батько однієї з випускниць.

Ректор Лесиного вишу Анатолій Цьось наголосив, що цього дня рівно 30 років тому було утворено Волинський державний університет.

«Упродовж цього часу в університеті з’явилися нові прогресивні спеціальності та сформувалися потужні наукові школи. Наш сучасний університет - це майже 10 тисяч студентів, 740 науково-педагогічних працівників і дуже міцна матеріально-технічна база. За консолідованим рейтингом ми сьогодні посідаємо 17 місце серед майже 400-сот закладів вищої освіти України», - наголосив він.

Анатолій Цьось зауважив, що окрім навчання випускники, як і всі Лесині люди, робили все для Перемоги України.

Шановні випускники, ви закінчили чудовий заклад вищої освіти. Ви найкращі! Ви залишилися в Україні, навчалися і працюватимете для її блага, розвитку та перемоги. Ви маєте знання, вміння та компетенції й можете використати свій потенціал для нашої держави», – зазначив ректор вишу.

Цього дня понад 1420 випускників отримали диплом, 149 із них – із відзнакою.