Завтра, 19 липня, в Луцькій галереї мистецтв стартує виставка художниці Наталії Сацик.

На протязі 3-х тижнів в галереї виставлятимуться 29 робіт.

Про виставку, картини, які будуть представлені та сенси, які закладались, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла художниця Наталія Сацик.

«Я представляю цикл робіт. Як і кожен художник зараз я живу в часі війни, в Україні і тому це будуть певні мої рефлексії на тему, що мені зараз допомагає стояти, в чому я знаходжу силу, що мене надихає та тримає. Звичайно, дивлячись новини, я знаю як зараз непросто на Сході, але те, як в нас зараз проходить життя, я пробувала передати в своїх роботах», — розповіла Наталія про тематику своїх робіт.

Про художні техніки, які використовувала при написанні картин, Сацик сказала:

«Вони виконані різними техніками, я багато там використовувала фактури, штукатурки, пробувала відтворити фактуру стіни. Теж те, куди я могла сховатися — правило двох стін, наштовхнуло мене на цей цикл робіт. Я рада, що можу зараз показати їх лучанам».

Наостанок художниця зізналась, що зараз її творчість дещо змінилась, адже раніше вона писала ікони та займалась сакральним мистецтвом:

«Зараз так багато образів в моїй душі і я вирішила трошки відійти в абстрактне. Так багато болю переживаю, що мені легше виразити це через якісь абстрактні полотна, в яких я пробую показати, що те, що в нас було — добре, але багато в чому руйнується і ми маємо знайти нові опори, спираючись на минуле, віднайти нові сенси».