Загиблому командиру ДШР 505 батальону 37 ОБр морської піхоти, лейтенанту Задерею Денису Руслановичу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Петицію про це на сайті електронних петиції розмістила 18 липня Вероніка Ніколенко, - пише ВСН.

«Шановний Пане Президенте! Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України командирові десантно-штурмової роти 505 батальону 37 ОБрМорської піхоти Задерей Денису Руслановичу 09.02.2002 р.н. посмертно», - йдеться у тексті.

Герой був сиротою, виховувався в прийомній сім'ї, з 17 липня 2019 року уклав контракт на проходження військової служби, був командиром десантно-штурмової роти. В Дениса залишилася сім’я і кохана дівчина, якій він хотів запропонувати руку і серце, створити з нею сім’ю, але не встиг.

У 17-річному віці підписав контракт на військову службу. Був командиром взводу, потім – десантно-штурмової роти. Разом з побратимами проходив навчання в Польщі.

З початку повномасштабного вторгнення неодноразово ніс службу в найгарячіших точках фронту. Незважаючи на важку травму ноги і довготривале лікування, Денис Задерей завжди був зі своїми хлопцями, там, де він був найбільше потрібним, де вирішувалася доля його країни…

З 7 червня 2023 року воїн вважався зниклим безвісти. На жаль, підтвердилося найстрашніше – молодий офіцер , командир роти, морський піхотинець Денис Задерей загинув, прийнявши свій останній бій на Донеччині.

«Прошу Вас, шановний Пане Президенте, присвоїти Задерей Денису Руслановичу, звання Героя України (посмертно ). Аби хоч якось втішити згорьовані і розбиті серця рідних і близьких. Щоб усі знали, що Денис загинув героєм і не дарма поклав своє життя за мир і справедливість у цьому світі. Заздалегідь дякую і сподіваюся на Ваше справедливе і правильне рішення. З повагою кохана Дениса, Вероніка Ніколенко», - додає дівчина.

Наразі петицію підтримали понад 4079 людей. Підписати - можна ТУТ