СБУ встановила особи ще 31 колаборанта, які вступили до так званого окупаційного "МВС" росії на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Служби безпеки України.

Зазначається, що в окупації зрадників призначили до складу Новокаховського та Олешківського підрозділів окупаційної поліції росії. Підбір "кадрів" здійснювали під "кураторством" ФСБ.

"Перебуваючи на "посадах", колаборанти брали участь у каральних заходах, які рашисти проводили проти учасників руху опору в регіоні. Свої злочинні дії фігуранти супроводжували масовим викраденням людей та розграбуванням їхнього приватного майна", - пише пресслужба.

Також зафіксовані випадки ув'язнення цивільних в російських катівнях, які були облаштовані у тимчасово захоплених будівлях. Там до останніх застосовували тортури.

"Також викриті колаборанти застосовували репресії для залякування мирних жителів та забезпечення їхньої "явки" на фейковому референдумі щодо "приєднання" регіону до росії", - додає СБУ.

Наразі злочинці переховуються від правосуддя в окупації. Тривають заходи для притягнення колаборантів до відповідальності.