Дніпровський районний суд міста Києва призначив по 10 років ув'язнення звинуваченим у замові та вбивстві Катерини Гандзюк. Катерина Гандзюк відома Херсонська активістка, яку вбили у 2018 році.

Про цю справу, що вдалось виявити в ході слідства, як відреагували рідні Катерини на вирок суду, розповіла в прямому етері ГІТу адвокатка родини Гандзюк юридичної компанії «Miller» Ольга Веретільник

«Стосовного того, як родина сприйняла вирок суду: на засіданні був присутній лише батько, він постійно проживає в Херсоні, але зміг приїхати, чоловік Катерини не зміг приїхати у зв’язку з тим, що він перебуває на військовій службі. Загалом, я розумію, що по-перше, це не закінчення боротьби і родина Катерини теж це розуміє. Вирок не набув ще сили, його можна оскаржити в апеляційному суді і родина гарантовано це зробить. Нічого ще не закінчилось. Самим вироком ми задоволені, тому що це максимум який можна було отримати в принципі за цією кваліфікацією(121ст ККУ), також суд задовільнив цивільний позов поданий в інтересах потерпілих – це найбільша сума присудженого морального відшкодування в подібних справах в Україні.» , - розповіла адвокатка.

Чи вдалося дізнатися нові деталі цього замовленого вбивства, дивіться у відео.