Нещодавно стало відомо про вбивство окупантами Тиграна Оганнісяна та Микити Ханганова з Бердянська. В кінці вересня минулого року Тиграна Оганнісяна затримали російські військові, побивши його та бабусю. Певний час рідні не знали про місце його перебування, згодом виявилось, що його утримували та катували 5 днів в місцевому відділку поліції. Микиту Ханганова починаючи з вересня викликали на допити, експертизи, чинили тиск на родину. Окупанти звинувачували хлопців у диверсії, що ті нібито здійснили підрив залізничних колій у Бердянську. 24 травня хлопцям було оголошено підозру, а 24 червня вони були застрелені.  

Про вбивство юних патріотів розповіла в етері ГІТу  керівниця напряму документування медійної ініціативи за права людини Анастасія Пантелєєва.

«Відомо, що хлопці проживали постійно в Бердянську Тигран проживав з бабусею, а Микита у своїй повній родині з батьками, хлопчики відвідували школу, Тигран багато читав, відвідував гуртки і власне, це все що відомо, а також відомо, що директор школи у якій навчався Тигран вважав його гордістю школи. Далі відомо те, що відомо майже всім: хлопців було затримано, спочатку затримали Тиграна, його затримали жорстко, приїхали російські військові на декількох військових машинах побили бабусю, хлопця, натягли мішок на голову і затримали. Певний час рідні не знали, де знаходиться хлопчик, потім дізнались, що це місцевий поліцейський відділок, де російські військові зробили місце утримання для заручників. Тримали його там 5 діб, відомо що хлопчика катували електричним струпом, імітували розстріл, допитували і потім відпустили. Росіяни звинувачують хлопців в диверсії тобто що вони підірвали залізничну колію яка знаходилась в місті Бердянськ, себто завадили переміщенню військової техніки чи допомоги окупаційним військам. Чи правда це чи ні наразі не відомо, бо в місті не має українських правоохоронців, тож підтвердити чи спростувати цю інформацію неможливо.
До Микити теж приходили російські військові, вони з Тиграном були друзями. Весь час росіяни чинили тиск на родину. Забирали хлопця на допити, розмови, експертизи, слідчі експерименти починаючи з вересня. », - розповіла пані Анастасія.

Батьки підтвердили загибель дітей.

Як пройшов останній день життя хлопчиків та як вони загинули дивіться у відео.