Мешканці Луцька тепло ставляться до жінок із дітьми, які через повномасштабну війну були змушені виїхати за кордон. Водночас вони засуджують військовозобов’язаних чоловіків, які покинули країну.

Це результати восьмого муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту, проведеного у квітні-травні 2023 року, - пише ІА Волинські новини.

78% опитаних лучан оцінюють своє ставлення до жінок із дітьми, які виїхали за кордон, як дуже тепле або тепле. До жінок без дітей, які виїхали за кордон, так ставиться 51% респондентів. 44% позитивно ставляться теж до чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон, бо мають пільги за законом. А до чоловіків, які скористалися можливістю виїхати з країни іншим шляхом, 78% опитаних мешканців обласного центру Волині ставляться холодно або дуже холодно.





Стосовно внутрішньо переміщених осіб, які оселилися в Луцьку, то 12% містян ставляться до них дуже тепло, 36% – тепло, 37% – нейтрально, 7% – холодно, 2% – дуже холодно. 3% опитаних зазначили, що нічого не знають про переселенців у своєму місті, а 2% було важко відповісти про своє ставлення до внутрішньо переміщених осіб.


Головне фото - ілюстративне