Круїзний лайнер Astoria Grande, на борту якого перебувають росіяни, зокрема, прихильники диктатора володимира путіна, спробує ще раз зайти в грузинське місто Батумі. Очікується, що лайнер прибуле з Сочі в понеділок, 31 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на грузинський проєкт SOVA.

Як і попереднього разу, грузини планують акцію протесту на причалі, щоб завадити лайнеру пришвартуватися, а росіянам зійти на берег. За словами представника опозиційного "Єдиного національного руху" Георгія Думбадзе, форма протесту буде твердою.

"Позиція грузинів буде зафіксована, щоб нагадати всім, що Батумі, Грузія, належить грузинам. Важливо розуміти, що росіяни - це нація безжальних душогубців. Пропагандист, прихований під ім'ям туриста, в'їжджає і згодом робить заяви, що нібито Абхазія була врятована від нас. Ми проти окупації", - заявив він.

Що відомо про лайнер Astoria Grande

За даними ЗМІ, на борту круїзного лайнера Astoria Grande, який для обходу санкцій зареєстрували на Сейшелах, перебувають прихильники кремля. Зокрема, екс-соліст музичної групи Hi-Fi Мітя Фомін, який відкрито підтримав вторгнення в Україну, а також білоруський співак Дмитро Колдун, який виступав в "ДНР" у 2018 році.

Нагадаємо, першу "теплу зустріч" російському лайнеру грузини влаштували 27 липня. Акцію протесту підтримала президент Грузії Саломе Зурабішвілі.