Розроблена клінічна настанова лікування ігрової залежності, яка стане основою для розробки і впровадження протоколу лікування ігрової залежності.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Клінічна настанова ґрунтується на даних доказової медицини про ефективність та безпеку медичних втручань, психотерапії, фармакотерапії й організаційних принципів її надання та включає передовий міжнародний досвід лікування лудоманії. Вона стане основою для розробки і впровадження протоколу (стандарту) лікування ігрової залежності", - йдеться у повідомленні.

Документ розроблений у рамках масштабного дослідження залежності від азартних ігор (лудоманії), яке проводилося командою експертів, соціологів та науковців громадської спілки «Центр відповідальної гри» (RGC) й Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України.

Зокрема в межах дослідження було вивчено ігрову поведінку гравців та описано портрети українського гравця: «безпроблемного», «проблемного», «патологічного».

Також було розроблено валідизований тест (анкету) самодіагностики для гравця для раннього виявлення проблем з азартними іграми та підготовлено клінічну настанову лікування ігрової залежності.