Сьогодні, 8 липня, 500-й день російської повномаштабної військової агресії проти України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєво не змінилася, - про це розповіли в пресслужбі Генштабу ЗСУ.

«Волинь та Полісся сокири: без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Деякі підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь продовжують завдання в районах, що межують з Україною», - йдеться у дописі.

7 липня ввечері російська федерація завдала чергового авіаудару по Україні, використовуючи іранські бойові БПЛА Shahed. Інформація про наслідки цього теракту наразі оновлюється.

Протягом доби 7 липня російські окупаційні війська також атакували територію України іранськими бойовими БПЛА Shahed. Знищено 12x з 18x цих дронів.

Крім того, ворог завдав ракетного удару по території одного з інфраструктурних об'єктів у Запоріжжя. Також повідомлено про 53х авіаудари та близько 60х атак MLRS по позиціях українських військ та різних населених пунктах. На жаль, атаки спричинили загибелі цивільних на вершині зруйнованої інфраструктури.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по Україні залишається високою.

Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на сокирах Куп'янська, Лимана, Бахмута, Авдіївці, Мар'їнки. Протягом доби 7 липня було проведено 36х бойових залучень.