8 липня у Музеї Корсаків о 17 годині відбулася фотовиставка волинянина, Героя, що загинув за свободу України Максима Бурди. 

Максим Бурда - фотограф, активіст, співзасновник молодіжного хабу «Ватра правильний простір», учасник Молодіжної ради міста Ковеля, член партії "Національний корпус», доброволець Тро Волинської області, з початку повномасштабної війни - солдат Збройних Сил України.

З перших днів повномасштабної війни добровільно вступив до лав Збройних Сил України, хоча був комісований через хворобу хребта. Уже в складі 3-ої Окремої Штурмової Бригади був оператором БПЛА, наводив артилерію на ворога. завдяки цьому було ліквідовано велику кількість росіян

Позивний Максима «Фотограф». Адже він був відомим весільним фотографом у рідному Ковелі та у Волинській області й навіть на передовій не залишав улюблену справу. Він знімав побратимів, їхній побут. роботу та життя на нулі.

У листопаді 2022 року Максим створив Телеграм-канал «Military photographers (@burda photol, присвячений воєнній фотографії. Збройні Сили України неодноразово публікували його роботи на своїхо фіційних сторінках. Вже під час служби отримував безліч пропозицій щодо організацій його персональних фотовиставок у різних містах України.

Після закінчення війни найбільше хотів організувати персональну фотовиставку воєнного фото за весь час свого перебування на військовій службі.

Максим загинув 26 січня 2023 під час виконання бойового завдання біля Бахмута, 14 березня 2023 року Максим Бурда був посмертно нагороджений Президентом України орденом За мужність» II ступеня за особисту мужність і самовіддані виявлену захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. 

Його давню мрію здійснили рідні та друзі.

Вперше фотовиставка «Небесний Фотограф макрилась 24 березня 2023 року у його рідному місті Ковелі. Далі роботи могли побачити в Острозькій академії, де Максим навчався на журналіста.

На фотовиставці експонуватимуться майже 200 робіт 3 березня 2003 року по січень 2023 року, за всі 11 місяців wool you Mascus У тому числі буде представлено 35 фото з Бахмута які знайшли рідні на останній флешці Максима. 

Пенсіонерка Людмила поділилася враженнями про виставку:

«Виставка потрясна. Україна втратила дуже талановиту та серйозну людину, яка мала колись розквітнути ще більше. Він такого віку як могли бути у мене онуки». 

Світлана Кравченко викладала у Максима в Острозі. 

«Він навчався спочатку на бакалавраті і магістратурі на журналістиці, був дуже спокійний, чемний, вихований, була дуже дружна група. Всі були освідчені, цілеспрямовані, переконані патріоти. В порівнянні з іншими вони унікальна група, високий інтелект. Важко говорити, але єдине, що я хотіла б сказати, що якби не такі як Максим, то тут вже напевно була б росія.»,- розповіла пані Світлана. 

Богдана молода дівчина каже, що виставка емоційно була дуже складна.

"Виставку мав би відкривати сам Максим  - це було б правильно". 

Під час виставки пан отець посмертно нагородив відзнакою Максима Бурду відзнакою "За жертовність та любов до України".