Російські загарбники зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Про це вранці 9 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах Вовківки Сумської області та Мілового і Ветеринарного на Харківщині. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Кислівки Харківської області та Новоєгорівки на Луганщині. Намагався наступати в районах Берестового, Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Українські воїни стійко тримають оборону, відбили усі атаки ворога. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Дворічна, Куп'янськ, Кислівка, Кам'янка Харківської області.

Лиманський напрямок

Протягом доби загарбники вели штурмові дії та намагалися витіснити українські війська із займаних позицій в районі Веселого Донецької області, успіху не мали. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новолюбівки, Невського, Білогорівки Луганської області, а також біля Діброви, Спірного та Іванівки Донецької області. З артилерії росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівське, Дружківка, Біла Гора, Дружба. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Маркове, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське Донецької області.

Авдіївський напрямок

Росіяни безуспішно намагались наступати в районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського Донецької області. Завдали авіаційних ударів біля Авдіївки та Сєверного. У той же час, противник здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Під ворожим вогнем артилерії українські захисники відбили усі атаки в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Невельське, Георгіївка, Єлизаветівка, Красногорівка, Олександропіль, Мар'їнка, Побєда та Катеринівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Благодатного Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля Благодатного та Рівнополя. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Завдав авіаційних ударів в районах Козацького Херсонської області та Оріхова Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.