Захиснику з Луцька Андрію Коробку, причину смерті якого з'ясовувала експертиза, просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на на сайті Президента України зареєструвала мати Героя Зоя Коробко.

Старший матрос Коробко Андрій Вікторович 14.11.1980 р.н. був водієм автомобільного взводу, забезпечував боєприпасами, продовольством та військово-технічним майном.

З 19.05.2014 року Коробко А.В. брав активну участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України на території Донецької та Луганської областей.

З 13.10.2014 року був водієм автомобільного відділення вводу забезпечення ШПК «СОЛДАТ» у місті Мукачеве.

З 18.11.2014 року брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в районі проведення антитерористичної операції с. Покровське, Артеміського р-ну, Донецької області.

У грудні 2018 року Коробкові А.В., командування та особовий склад 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила надали подяку за сумлінність та високий професіоналізм, зазначивши: «Своїм прикладом Ви показали, що український народ завжди готовий встати на захист держави, квітучої та незалежної України»

Наказом міністра оборони України від 18.05.2022 року був нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

Коробко Андрій Вікторович помер 10.07.2023 року у м.п. Комар, Волоноваського р-ну, Донецької області.

Дев’ять років з честю виконав обов'язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним українському народові та Україні. Він пожертвував собою заради перемоги в боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи.

«Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Коробко Андрій Вікторович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно)», - каже мати Захисника.

Підтримати петицію можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Не можу змиритися з неправдою»: у Луцьку зупинили похорон воїна і перекрили дорогу, бо не вірять у його природну смерть

Повторний розтин тіла померлого воїна з Луцька, родичі якого не вірять у природну смерть, проведуть сьогодні

Нові подробиці скандального поховання 42-річного військового Андрія Коробка з Луцька

Провели повторну експертизу тіла військового з Луцька, родичі якого не вірять у природну смерть

У Луцьку сотні людей прийшли на похорон військовослужбовця Андрія Коробка, причину смерті якого з’ясовувала експертиза