Ввечері, 13 серпня біля залізничного вокзалу у місті Рожище 14-річний підліток отримав ураження струмом. Наразі школяр у лікарні, у нього — 70% опіків тіла.

Суспільне поспілкувалося з медиками, правоохоронцями і залізничниками.

Що відомом про нещасний випадок

Як розповів завідувач оперативно-диспетчерської екстреної медичної допомоги Станіслав Лінік, виклик на лінію «103» надійшов орієнтовно о 19-й. У хлопця одразу діагностували важку електротравму.

До нещасного випадку компанія підлітків гуляла неподалік вокзалу. Один із них заліз на вагон.

«Він торкнувся провода і згорів, обгорів. Тут кругом і знаки є, що не можна ходити по коліях, але дітям не заборониш, тим більше, що станція не обгороджена зі всіх сторін», — сказав черговий залізничної станції «Рожище» Святослав Іщук.

Василь Солодько – охоронець місцевої меблевої фабрики, що розташована навпроти вокзалу. Каже: вікна прохідної виходять якраз на той вагон, біля якого гуляли підлітки. Його колега, який 13 серпня був на зміні, бачив, як усе трапилося.

«На ньому (підлітку — ред.) одежа горіла. Діти стали кричати. Бо треба було гасити. Він підбіг, теж не хотів туди лізти, бо ж і його могло там бахнути. Він очухався, перевернувся, зліз на низ і визвали поліцію, медиків», – переповів розповідь напарника охоронець фабрики.

Зі слів чергового по станції, підлітки часто гуляють біля вагонів та пробують на них вилізти.

«Тягне їх сюди. Канікули, нема куди подітися. Сидять на рампі, каву п’ють і на поїзд дивляться», – додав Святослав Іщук.

Що кажуть в поліції та лікарні

Наразі стан 14-річного підлітка медики оцінюють як вкрай важкий. Хлопець нині у обласній дитячій лікарні. Як розповіла керівниця медзакладу Ірина Горавська, медики діагностували у нього ураження 70% тіла.

В поліції нині з’ясовують усі обставини, сказав інспектор відділу моніторингу Луцького райуправління поліції Ігор Лівошук. Поки що слідчі кваліфікують кримінальне провадження як необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Зі слів Ігоря Лівошука, востаннє подібний випадок ураження струмом підлітка в області був на Луцькому залізничному вокзалі, три роки тому. На станції «Рожище» — у 2013-му році.