Кабінеті міністрів оновив правила виплат 14 165 грн за програмою дитячого оздоровлення. Тепер гроші зможе отримати батько з дітьми з інвалідністю або багатодітні та малозабезпечені сім'ї у будь-якому регіоні України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.


З червня до серпня програма єОздоровлення діяла у 10 областях (Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Київській). Зараз вона розширена. Батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку. Претендувати на отримання путівки можуть діти віком від 7 до 18 років. Путівка на оздоровлення надається на 21 календарний день, а на відпочинок – на 14 днів.

Щоб отримати гроші, потрібно відкрити спеціальну картку в державному Приватбанку. Після отримання коштів потрібно буде перейти на сайт у розділ «Пошук установи», вибрати, де відпочиватиме дитина, та подати заявку.

Привезти дитину до санаторію чи табору мають особисто батьки. Оплата путівки відбувається на місці за допомогою картки, яку видав Приватбанк.