У МОЗ розповіл Люди старші 65 років, малюки до двох років та особи, які мають хронічні захворювання або психічні розлади, найчастіше потерпають від високих температур.

Про це інформує Міністерство охорони здоров'я.

«В Україну повернулася екстремальна спека, а це означає, що ризиків для здоров’я побільшає. Найчастіше потерпають від високих температур малюки до двох років, люди, старші за 65 років, а також ті, хто має хронічні захворювання або психічні розлади», - йдеться в повідомленні.

Задля убезпечення здоров'я у МОЗ радять уникати перебування на вулиці у найспекотніші години - з 10 до 18, користуватися протисонцевими кремами, якомога більше часу перебувати в приміщення, де температура на 5-6 градусів нижча за зовнішню.

Згідно з рекомендаціями, потрібно пити багато рідини, навіть якщо немає спраги, охолоджувати шкіру - частіше вмиватися та занурювати руки в холодну воду, здійснювати спортивні активності в прохолодну частину дня. Водночас потрібно їсти збалансовану їжу та відмовитися від алкоголю.

У МОЗ наголошують, що ніколи не можна залишати в машині дітей та домашніх улюбленців. Також у відомстві закликають бути уважними до стану здоров'я людей навколо - якщо комусь стало зле необхідно без зволікань викликати швидку.

Як повідомлялося, в Україні у вівторок, 15 серпня, очікується суха і спекотна погода з температурою вдень до 33°.