Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, на винищувачі F-16 покладали великі надії. Так, вони мали стати частиною протиповітряної оборони України, оскільки можуть збивати російські дрони і ракети.

До кінця 2023 року Україна не отримає винищувачі F-16. Про це ввечері 16 серпня заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

За його словами, вже очевидно, що в України не вийде захистити критичну інфраструктуру від російських атак за допомогою західних літаків.

Ігнат зазначив, що на винищувачі F-16 покладалися великі надії. Так, вони мали стати частиною протиповітряної оборони України, оскільки можуть збивати російські дрони і ракети.

Однак, як зазначив Ігнат, питання про навчання українських пілотів керуванню F-16 — зрушило з місця.

«Ми розуміємо, що будуть наші льотчики найближчим часом навчатися в країнах, які є членами авіаційної коаліції, які надають нам цю підтримку. Водночас посилення нашої ППО потрібно проводити», — сказав він.

Крім того, для каналу «Апостроф TV« Ігнат також зазначив, що сам не знає конкретної дати, коли саме українські пілоти почнуть своє навчання.

«Ця дата не повинна десь озвучуватися», — сказав він.

Однак сказав, що були названі приблизні терміни — кінець літа. Про це, за словами Ігната, мають більше розповісти згодом західні партнери.