Найближчими вихідними на українців очікує спека. При цьому якщо спочатку майже скрізь – хмарно з проясненнями, потім Україну накривають рятівні короткочасні грозові дощі. 

Субота, 19 серпня

За даними Укргідрометцентру, у суботу на Закарпатті, Івано-Франківській та Львівській областях пройдуть короткочасні грозові дощі. А ось у решті областей України без винятку, а також в Автономній республіці Крим – хмарно з проясненнями.

Різноманітністю температури погода теж не особливо балує. Спека. Навіть у короткочасно-грозових Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях уночі 18-21 градусів, а вдень – 30-33.

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях уночі 19-21 градусів, удень – 30-32. У Чернівецькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях у темний час доби – ті самі 19-21, але вдень – до 33 градусів.

Найспекотніше, звичайно ж, на півдні та південному сході України. І знову ж таки: якщо вночі у Криму, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, як і скрізь, 19-21 градус, то вдень у тих самих регіонах – 32-35. А найспекотніше у зоні контрнаступу сил оборони України: на Херсонщині та в Запорізькій області – 33-35 градусів.

Неділя, 20 серпня

Рятівна волога, яка трохи охолоджує, переміщається на схід і північний схід України. Короткочасні грозові дощі пройдуть не лише на Закарпатті, Івано-Франківщині та Львівщині, а й у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

У Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях та в Автономній республіці Крим – мінлива хмарність. На решті території України, як і на день раніше – хмарно з проясненнями.

Щодо температури повітря, то в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, а також у Криму – вночі 20-23 градусів, вдень – 32-35. В решті регіонів України вночі 17-20, а вдень – від 30 до 33 градусів.

Понеділок, 21 серпня

Короткочасний грозовий фронт переміщається до центру та схід країни. Дощі проллються над Житомирською, Київською, Чернігівською, Сумською, Вінницькою, Черкаською, Полтавською, Харківською та Кіровоградською областями. На заході України – мінлива хмарність, у решті областей, а також у Криму – хмарно з проясненнями.

А ось із температурою повітря – без змін. Так само, як і в суботу – що вдень, що вночі. У тих же областях. І в Автономній республіці Крим також.