2 серпня в селищі Олика Луцького району попрощалися із загиблим 43-річним військовослужбовцем Романом Печерським.

Кортеж із тілом полеглого у боях за Україну молодшого сержанта волиняни зустріли на колінах дорогою в його рідне селище, – передає кореспондент Суспільного.

Опісля піша колона людей попрямувала до хати, де проживав волинянин.

Відспівали бійця у Свято-Вознесенському храмі в Олиці.

Староста церкви Микола Тарасюк розповів: Роман допомагав зводити храм і ще планував там ремонтні роботи.

«Він приїжджав у відпустку і казав, що ще ми повинні зробити храм, планував велику роботу. Я його спитав: «Де ти, на передку?» Він: «Ні, я підвожу хлопців і забираю їх». То кажу: «Побув би вдома». А він: «Я не можу без хлопців»... Казали, що танк попав у машину», – каже староста церкви.

Загиблий військовослужбовець мав велику сім'ю. Як розповіла знайома Ольга Панасюк, разом із дружиною виховували п'ятьох дітей.

«Діток знаю, дуже хороші виховані. Сумували за татком», – говорить волинянка.

Господар і «золота людина» – так про Романа Печерського відгукується сусідка Олена Макаревич.

«Батько багатодітний, господар. Всім допомагав, хто що не попросить. Ніколи не відмовить», – сказала волинянка.

Класний керівник Микола Ковальчук розповів, що Роман любив працювати і не цурався праці.

«Він був дуже роботящий. Щоб людина завжди була задоволеною його роботою – так намагався. Був сучасний, розвинутий. Працював на комп’ютерах, шукав нові технології у всьому», – сказав волинянин.

Вчителька доньки Романа Печерського Валентина Мацута зазначила, що чоловіка знали всі як старанного та працьовитого.

«Рома – це наш учень. Був дуже добрий, завжди прийти на допомогу. Дітки дуже хороші у нього. Працьовитий був, робив ремонти, допомагав мені класну кімнату ремонт. Нехай йому буде земля пухом. Герої не вмирають!» – додала жінка.

Загинув Роман Печерський 26 липня цього року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

Як розповів Олицький селищний голова Олександр Прендецький, у чоловіка залишилося п'ятеро дітей і він міг бути звільнений від служби за законом.

»Романа Печерського знав ще зі свого дитинства. Гарний, позитивний чоловік. Пішов служити добровольцем за нашу вільну державу», – сказав посадовець.

Волинянина Романа Печерського поховали на місцевому кладовищі селища Олика. Як зазначив селищний голова Олександр Прендецький, майже 700 жителів громади зараз захищають країну.