Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук отримав повістку до суду через їзду без посвідчення водія на новенькому кросовері, який вчора передали на баланс міської. Також він розповів навіщо йому було потрібне це авто.

Про це повідомили після зустрічі з військовими та місцевими активістами, пише  Конкурент.

Нагадаємо, що вчора Ківерцівська міськрада отримала на баланс від комунального підприємства Ківерцівський центр первинної медичної допомоги кросовер Renault Koleos вартістю в більш як мільйон гривень. Проте тоді не пояснили, для яких саме цілей передали транспортний засію.

«У зв'язку з необхідністю один з придбаних автомобілів було тимчасово передано на баланс Ківерцівської міської ради», – йшлося у дописі на сторінці міської ради у фейсбук.

Сьогодні, 22 серпня, пан Олександр розповів, що його автомобіль зламався й перебуває у ремонті, тому він користується новеньким кросовером. Іншим автомобілем, за його словами, їздить очільник лікарні Олесь Марчук.

«У нас на «первинці» вилучили «дастери» для військових. Їм з обласного бюджету закупили два нових автомобілі. Один з них передали міській раді. Заправляю я авто власним коштом. Моє зараз в ремонті, тому сьогодні я приїхав на цьому», – каже мер. 

Місцеві ж активісти зауважили, що такі дії, на їх думку, – це не цільове використання бюджетних коштів та основних засобів. Проте додали, якби пан Олександр не приховував отримання автомобіля, а зробив усе відкрити, питань до нього було б менше.

Після зустрічі в кабінет мера прийшов правоохоронець, який вручив міському голові повістку до Ківерцівського райсуду. Попередньо засідання має відбутися 15 вересня о 10 годину. Відповідне відео на своїй сторінці опублікував Сергій Рижков.

«22 серпня 2023 року, о 8:15, у місті Ківерці, по вулиці Шевченка, керував автомобілем Renault Koleos, не маючи права керування даним транспортним засобом. Правопорушення вчинено повторно протягом року. Пункт правил 2, 1а, ст. 126 ч. 5 На 15 вересня у Ківерцівський райсуд», – повідомив поліцейський.

Крім того, пан Сергій додав, що під час перевірки наявності посвідчення водія у базі, його там не знайшли, адже ще у 2021 році суд вилучив його посвідчення. Після того, мера ще декілька разів «ловили» на керуванні авта без посвідчення. 


Нагадаємо, що Мерія Ківерців таки уклала угоди на 145 мільйонів для будівництва стадіону