Останнім часом відбувається призначення послами України людей, які не мають відношення до дипломатичних кіл та не мають необхідного досвіду та знань для ведення дипломатичної діяльності. 

Чим така практика шкодить країні, які призначення послів викликають найбільше питань, чому працівники українських посольств за кордоном не повертаються до України, розповів в прямому етері ГІТу голова правління Інституту світової політики та керівник ІА «Главком» Віктор Шлінчак.

«Політичні призначення є в різних країнах навіть в такій країні, як США на демократію якої ми постійно посилаємося і ставимо її за приклад. Але різниця між призначеннями які відбуваються в Україні і які відбувалися в тих самих Сполучених штатах полягає в тому, що забагато якраз цих політичних призначень призначаються люди, які дуже далекі власне від дипломатичних кіл, тобто люди які не обізнані ні з тематикою країни, куди вони відправляються ні з тим, як там проводити діяльність, яку роботу там потрібно проводити. Люди, які відповідають за зовнішню політику і повинні давати рекомендації і завдання послу , дізнаються про призначення майже на рівні з журналістами. Така практика є порочною і неправильною. Тим не менш, щоб бути справедливим варто зазначити, що є і гарні кадрові призначення наприклад посол Угорщини та ряду деяких країн.» , - розповів пан Віктор.

Яких «Збитків» такі призначення послів завдають Україні і як на неї впливатимуть ці зміни, дивіться у ВІДЕО.