Про будівництво скандального стадіону в Ківерцях за 145 мільйонів знає уся Україна. Днями стало відомо про те, що його будуть будувати. 

Про цей скандал та власне бачення цієї ситуації довкола тендеру та Ківерець та чи можна було щось змінити і чи на даному етапі можливі якісь зміни в прямому етері ГІТу розповів Ігор Мисковець депутат Ківерцівської міськради

«Щодо обставин які спонукали мене написати заяву про складення повноважень депутата Ківерцівської міської ради хочу відразу зазначити, що це не є виключно питання будівництва стадіону і я б сказав планів будівництва стадіону. Я буду говорити виключно про свою думку і своє бачення тих обставин, які складалися і що призвело до такого суспільного резонансу. Перш за все, я хочу сказати, що варто віддати належне міському голові за те, що багато чого зроблено в нашій міськраді зокрема по залученню коштів до місцевого бюджету. Для громади хотів би роз’яснити, що є бюджет державний і місцевий. В державі також є програмі які по кожному міністерству фінансуються певні галузі: культура, спорт, охорона здоров’я та інші. Відповідно, щодо стадіону моє суб’єктивне бачення, що даний резонанс був викликаний тим, що не було дотримано певної процедури. Чому так сталося, я не можу коментувати, можливо через великий обсяг робіт який виконується міською радою і браком часу банально, можливо просто людський фактор. Однак, на моє переконання все ж таки треба було довести до громади ту позицію, що з державного бюджету по програмі спорту передбачається певна субвенція, яку громада може отримати для будівництва цього стадіону. Для цього потрібно було зібрати як мінімум голів фракцій, депутатів, винести дане питання на розгляд сесії міскради і обговорити його належним чином. Давайте будемо відверті, що по закону нема одного порядку проведення даної процедури. Якби це все зробили і повідомили про це громаді люди б розуміли, що є можливість будівництва даного стадіону за кошти державного бюджету з можливим частковим співфінансуванням з місцевого бюджету(громади). Насправді не розумію достеменно для чого потрібно було оголошувати про тендер в системі прозоро на будівництво цього стадіону. Я думаю, що саме це стало каменем спотикання, а далі суспільний резонанс + обставини війни. » , - розповів депутат.

Дізнавайтеся багато нових не менш цікавих деталей у ВІДЕО.