Понад 100 тисяч шкільних підручників доставили на Волинь для учнів п'ятих – шостих класів, які навчаються за програмою «Нова українська школа».

Про це розповіла Суспільному начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк.

З її слів, станом на 23 серпня підручниками волинські школярі забезпечені на 65%, повністю закупити шкільну літературу планують до кінця навчального року.

«Першокласники та учні молодших класів будуть 100 % забезпечені підручниками паперовими, а що стосується учнів старших класів, то вони мають можливість під час дії воєнного стану скористатися електронною версією підручників, яка зараз знаходиться вільному доступі», – говорить Наталія Матвіюк.

Для нового навчального року Луцький ліцей № 21 імені Михайло Кравчука отримав 828 підручників, – говорить завідувачка бібліотеки Алла Камінська, – з деяких предметів їх замало.

З її слів, нині у бібліотечному фонді навчального закладу зберігається понад 37 тисяч книг та 23 тисячі підручників.

Школярка Ольга Кашуб’як вже отримала нові підручники, за якими навчатиметься у шостому класі. Дівчина говорить: торік разом з однокласниками декілька місяців користувалися електронними версіями, було не зручно.

«Потім наші батьки вирішили закупити, замовити у друкарнях Луцька підручники, і тоді нам стало значно легше сприймати інформацію», – говорить учениця.

Мама майбутнього п’ятикласника Наталія Стаднійчук говорить, що діти краще засвоюватимуть матеріал із друкованих примірників.

Зі слів Наталії Матвіюк, нині на Волині функціонує понад 550 середніх навчальних закладів. У навчальному році середню освіту здобуватимуть 136 тисяч 371 дитина.