Освітяни Луцької громади зібрались вчора, 29 серпня, на щорічний форум, аби обговорити ключові питання розвитку освіти та окреслити пріоритетні напрямки роботи у новому навчальному році.

Головна тема — як навчати та навчатись під час війни. Участь у роботі конференції взяла заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона звернула увагу присутніх керівників навчальних закладів на кілька пріоритетних речей, інформує міськрада. 

“Дуже важливо, що з 1 вересня ми всі маємо сісти за парти в тій кількості, наскільки дозволить безпекова ситуація та наші укриття. Ми маємо адаптовуватись та працювати в тих умовах, в яких опинилась наша країна. Слава Богу ми живемо в регіоні, який сьогодні, по праву, вважається тиловим”, - сказала вона та акцентувала увагу на безпековій ситуації.

“Усі укриття освітніх закладів перед початком навчального року було перевірено. Особливу увагу приділіть роботі в період відсутності там дітей та проводьте роботу з персоналом, які чергують в укриттях, - наголосила Ірина Чебелюк. - Дбаймо про наших дітей та їх безпеку, щоб максимально знизити ті ризики, які можуть виникати”.

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар також підкреслив, що ключові аспекти, на які варто звернути увагу і які задекларовані Міністерством освіти та науки України та Луцьким міським головою — це безпековий освітній простір та початок організації освітнього процесу в звичайному форматі.

За його словами, усі без винятку заклади готові до нового навчального року, а також до опалювального сезону.

Після обговорення усіх питань порядку денного, Ірина Чебелюк та Віталій Бондар вручили освітянам подяки міської ради та департаменту освіти.