З початку повномасштабного вторгнення, понад 24,5 тисяч учнів області виїхали за кордон та здобували освіту за дистанційною формою. За останніми даними ця цифра становить 7,3 тисячі.

Про це повідомила начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк сьогодні, 30 серпня 2023 року, під час брифінгу, - пише Волинська ОВА.

«Ця цифра не є остаточною. Адже українці продовжують повертатися додому. Цьогоріч волинські школярі, що знаходяться за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6-8 годин на тиждень. Решту предметів вони зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично», – розповіла Наталія Матвіюк.

Що ж стосується організації та проведення Дня знань, то, за її словами, кожен навчальний заклад області може самостійно вирішувати це питання. Все залежить від креативності та творчого бачення педагогів, а також керівників навчальних закладів. Окрім того, слід зважати на безпекову ситуацію у кожному населеному пункті.

Слід також зазначити, що відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, навчальний рік триватиме з 1 вересня по 28 червня. Канікулярний період кожен навчальний заклад визначає самостійно. Головне, аби навчальний рік включав у себе 175 календарних днів.

Відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, освітній процес на Волині розпочнеться в очному режимі там, де це дозволяє безпекова ситуація. Відтак кожна громада самостійно вирішує, де навчання стартує онлайн, офлайн чи у змішаній формі.

Зокрема, торік 70 % шкіл проводили навчання в очному і змішаному форматах. Облаштування укриттів, здійснене протягом року, дозволило збільшити їх кількість до 86 %.