Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла росіянку Анастасію Павлюченкову в 1/32 фіналу турніру Великого шолому US Open, який відбувається у США з рахунком 5:7, 6:4.

Слід зазначити, що усі росіяни на турнірі заявлені під нейтральним прапором.

Українка у першому сеті поступилася суперниці у напруженій боротьбі, проте перехопила ініціативу наприкінці другого сету, що дозволило їй як перемогти у ньому, так і захопити ініціативу на початку третього. Українка з двома брейками вийшла вперед 4:0. Проте росіянка спробувала перехопити ініціативу, взяла поспіль три сети й зробила рахунок 4:3.

Далі боротьба загострилася. Еліна спочатку взяла свою подачу, 5:3, а потім віддала гейм на подачі суперниці 5:4. Та все ж на своїй подачі з декількома ейсами зуміла поставити крапку у вирішальному третьому сеті 6:4. Примітно, що росіянка відіграла два матч-боли, проте українка зуміла дотиснути суперницю.

Раніше у поєдинку 1/32 турніру в п’ятницю Леся Цуренко програла росіянці Єкатєріні Александровій 1:6, 3:6.

Усього на US Open в одиночному розряді основної сітки турніру стартували чотири українки. Окрім Еліни Світоліної і Лесі Цуренко це Ангеліна Калініна і Марта Костюк. Проте Ангеліна і Марта вибули з боротьби у першому раунді змагань.