В Україну повертається спека. Останній місяць літа майже всю країну зігріє сліпучими променями сонця. Але прогноз погоди на 4 серпня не всім областям обіцяє безхмарний і ясний день.

Так, дощі накриють Ужгородську, Львівську, Тернопільську, Волинську та Рівненську області.

Проте погода в західній частині держави очікується теплою — від +28 до +32 градусів за Цельсієм удень і від +15 до +19 у нічний час.

В інших регіонах можлива мінлива хмарність, але дощів, злив або гроз синоптики не обіцяють. Погода 4 серпня піднесе всім регіонам температуру від +30 градусів вдень.

У південному регіоні на стовпчиках відобразиться традиційно вища позначка — в Одеській області повітря прогріється до +30, а в Миколаївській і Херсонській - до +33 градусів.

Подібна погодна ситуація завтра буде і в центральних областях. Відвідає потепління і східні регіони, де вдень стане тепліше до +32 градусів.

Прогноз погоди в Києві 4 серпня синоптики дали без будь-яких тривожних метеорологічних попереджень.

Удень сонце зігріє місто і прогріє температуру в ньому до +31 градуса, хоча відчуватимуться вони як +34.

Рівень хмарності в столиці виявиться мінімальним, як і ймовірність опадів.

Ближче до 15-ї години ультрафіолетовий індекс підніметься до 11, тому рекомендується використовувати засоби із захистом від шкідливого впливу сонця.

А в цей час у європейських державах посилюється посуха. Фахівці Всесвітньої метеорологічної організації стверджують, що температура може з часом піднятися аж до +45 градусів.