В Україні запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати та бронювати бажаний номерний знак для автомобіля.

Про це у Телеграмі повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Замовити послугу можливо за типом транспортного засобу. Але є важлива умова - на один транспортний засіб громадянин може замовити і отримати один номерний знак. Скористатися такою послугою можна через Електронний кабінет водія», - поінформував він.

За словами міністра, бронювання діє протягом 10 календарних днів, а після завершення цього терміну замовлення скасовується автоматично.

Вартість послуги виготовлення індивідуальних номерних знаків: 300 грн - три символи (мінімальне замовлення); 90 грн - кожний наступний (до восьми символів); 466,44 грн - вартість спецпродукції (номерних знаків для авто); 266,58 грн - вартість спецпродукції (номерних знаків для мотоцикла).

Як відомо, для водіїв онлайн через застосунок "Дія" доступними є, зокрема, оплата штрафів за порушення ПДР, виписаних за допомогою камер автоматичної відеофіксації порушень, й оплата за паркування на майданчиках "Київтранспарксервісу".