Росіяни вигадали чергову схему, в рамках якої вони планують вивозити своє сміття на звалища тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

«Російський уряд опублікував постанову про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки. Згідно з документом, Москва планує витратити 1.3 млрд рублів на обладнання сміттєвих звалищ на ТОТ Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Фактично, окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на сміттєзвалище для російського сміття. Туди планують вивозити відходи з території рф», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, заявлені 1.3 млрд рублів нібито мають витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку. Проте фактично будуть використовувати техніку та обладнання, викрадені з українських комунальних підприємств на ТОТ. А кошти будуть відмиті через підставні компанії, підконтрольні особисто главі уряду рф Михайлу Мішустіну.

«Росіян не турбує питання цивільного населення на ТОТ і куди буде вивезено сміття. Ключове – встигну розікрасти кошти до моменту деокупації наших територій», - наголошується в релізі.