7 серпня рідні, друзі, знайомі, однокласники, побратими, односельці прощалися з 41-річним загиблим захисником України Дмитром Петровичем Пержилом.

Начальник лінійно-кабельної групи взводу зв’язку, молодший сержант Дмитро Пержило загинув 8 липня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу населеного пункту Ямпіль Донецької області, - йдеться на сайті Рожищенської громади.

Двічі Дмитро Пержило ставав на захист рідної України. На початку так званої АТО, вже у квітні 2014-го, зі зброєю в руках захищав східні кордони України. Бувало всякого, але вижив, повернувся додому. Пережите далося взнаки, позначилося на здоров'ї.

До повномасштабної війни Дмитро Пержило жив з родиною у Луцьку, саме підліковувався у госпіталі. Та вже 26 лютого 2022 року добровольцем пішов у військкомат.

Спочатку у складі 100-ої ОБр ТрО Дмитро з побратимами несли службу на охороні кордону зі сторони білорусі, а у квітні 2023-го їх частину перекинули у Донецьку область.

Досвідчений воїн, щирий патріот рідної землі, вірний побратим, наш земляк ніколи не ховався за чиїмось спинами. Та, на жаль, життя обірвалося...

Чин відспівування загиблого Героя відбувся у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку.

Мешканці міської територіальної громади попрощалися з військовослужбовцем Дмитром Пержилом, віддавши останню шану тому, хто захищав наше мирне життя.

Пізніше траурний кортеж рушив на малу батьківщину Героя - у село Літогоще, де захисника України зустрічали навколішки живим коридором.

Дмитро Пержило - єдиний наймолодший син зі звичайної багатодітної сільської родини, востаннє повернувся до батьківської оселі. У невимовному горі ненька Героя, його сестри, дружина, син та донька. І ніхто не в силі зарадити цій втраті.

Підтримати родину у цей нелегкий час зійшлося усе село, де Дмитра знали і пам'ятають як добру та відповідальну людину, хорошого друга та товариша, щирого патріота своєї землі.

Велелюдною поховальною процесією під звуки військового оркестру Героя Дмитра Пержила провели його останньою земною дорогою на сільське кладовище, де рідна земля прийняла його тіло на вічний спочинок.

Слава і вічна пам'ять лицарю уже Небесного Легіону Героїв Дмитру Пержилу!