Сьогодні, 1 вересня, Фаховий технічний коледж ЛНТУ знову відкрив свої двері для першокурсників. Проте цього року до навчального закладу вступила рекордна кількість студентів.

Про це повідомляє репортер спеціально для ГІТ.

Студентів перших курсів зібрали біля коледжу та розподілили по аудиторіях, де їх познайомили з навчальними керівниками та обговорили основні положення навчального процесу.

Батьків зібрали в приміщенні їдальні коледжу, де директор ФТК, Герасимчук Олег Олександрович, представив керівний склад коледжу, привітав із вступом дітей. 

Герасимчук зазначив, що коледж не є школою і навчальний процес вже буде інакшим.

Він додав, що діти під час навчання зможуть зрозуміти, чи подобається їм професійна сфера, яку вони обрали:

«Найкраще мати ту професію, яка, тобі приносить задоволення. Ти працюєш, тобі подобається і ще й за це гроші платять. Дуже важливо, що в них зараз чи за рік-два сформується бажання чим займатися, в чому загострювати свої знання та вміння, щоб бути професіоналом своєї справи. Тому сподіваємося, що роки проведені в нашому коледжі вашими дітьми будуть одними з найкращих».

Цьогоріч Фаховий технічний коледж ЛНТУ має рекордний набір студентів, сформовано 22 групи, а це майже 700 чоловік. Навчання буде здійснюватися в очній формі.

Заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Божидарнік Тарас Вікторович розповів подробиці стосовно розкладу навчання, харчування, також про умови проживання в гуртожитку та оформлення перепусток. 

Повідомили, що студенти коледжу контрактної форми навчання з вищою успішністю впродовж навчального процесу можуть бути переведені на державну форму. Близько 20 чоловік за рік переводять таким чином.

Божидарнік поінформував про заходи безпеки на випадок тривог та пояснив процес переходу в укриття. Керівники відповіли на питання батьків, обговорили технічні питання стосовно навчального процесу, отримання стипендії та проживання в гуртожитку.

Після цього керівники груп провели невеличкі оглядові екскурсії студентам приміщеннями коледжу.

Наостанок всі групи разом з батьками мали можливість сфотографуватись біля фотозони та за бажанням придбати еко-шопери, які виготовили студенти коледжу.