Активісти з «Семиярусної гори» хочуть зберегти публічний простір у Гостинному дворі Прайзлерів проте кажуть, що Луцька міська рада перешкоджає цьому та переслідує активістів.  

Про це в прямому етері ГІТу розповів Любомир Дмитришин голова ГО «Семиярусна гора».

«Ми опинились в такій ситуації, коли влада в місті занепадає і ті, хто не використовує принцип справедливості в ухваленні своїх рішень, вони перетворилися на зграю розбійників, яка окупувала міську адміністрацію. Через те, що міська адміністрація не спроможна створити правила гри в яких би голос громади був почутий, голос адміністрації, забудовників чи інших важливих авторів цього питання, то все функціонує за одним правилом – хто має гроші той і правий. Але ми стоїмо на тій позиції, що гроші не дають владу, а призводять до деградації демократії. Я кажу про деградацію демократичних ініціатив за яку мене і намагаються арештувати або призначити інше адміністративне стягнення. Сама ця історія тягнеться з 14 липня, тоді ми ініціювали збір для місцевої ініціативи для винесення на сесію ЛМР проектів рішень і тоді цю збірку зірвала група тітушок на чолі з директором Департаменту молоді та спорту Володимиром Захожим і після цього ми надали цій справі публічного розголосу, а також завдяки колективному зверненню, яке підписали багато лучан. Ми вимагали провести службове рослідування і притягнути винних до дисциплінарної відповідальності, але натомість ЛМР розслідування не провела, але надіслали лист від імені виконкому підписаний Поліщуком про те, що ми ніби-то порушили правила проведення публічних зібрань, лист на 4 сторінки. Нам копію досі не надіслали, а прислали 4 дні тому. Якщо нам не надішлють копію, то буде порушений закон про доступ до публічної інформації. Цей лист був направлений в поліцію і мене викликали туди, щоб зібрати мої свідчення, як відбувалася справа. Я частково ознайомився з цим листом там велика кількість аргументів проти мене особисто, але один з найбільших «закидів», що ми проводили збірку під час повітряної тривоги, а це не відповідає дійсності. Ми розглядаємо такі дії влади, як способи тиску. » , - розповів пан Любомир.

«Організація планує провести збори громадян, на яких вимагатиме, щоб ЛМР відкликала згаданий лист і звільнила голову організації від згаданих звинувачень. Дата: 2 вересня, 17:30», повідомили нашому виданню активісти.

Деталі про цю справу дізнавайтеся у ВІДЕО.