Триває протистояння Луцької міської ради та активістів громадської організації «Семиярусна гора».

Раніше в етері ГІТу розповіли, що Виконавчий комітет Луцької міської ради направив до поліції лист, підписаний мером Поліщуком, в якому вимагають, щоб активіста Любомира Дмитришина заарештували на 15 діб або призначили 75 годин громадських робіт.

В чому ж таки звинувачують «Семиярусну гору» та Дмитришина зокрема, про події останніх днів, збори та чого очікують далі в цій справі, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів голова ГО «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин.

1 вересня Дмитришину подзвонили з поліції із вимогою з'явитись до відділку №3 до дня зборів.

«Коли я з'явився до відділку поліції разом зі своїм юристом, працівник поліції сказав, що він не бачить жодних підстав для того, щоб складати адміністративний протокол, адже немає складу порушення», — розповів Любомир та додав, що незважаючи на це, пізніше під тиском керівництва поліцейському довелось скласти адмінпротокол.
«Тобто тут тиск Луцької міської ради не лише на активістів, а й на працівників поліції, адже поліціянти, які хочуть діяти згідно чинного законодавства, Кодексу України про адміністративні правопорушення, змушені його порушувати для того, щоб здійснювати вимоги міської ради. Зокрема під час складання протоколу ми побачили багато порушень, але озвучимо ми їх на засіданні суду», — звернув увагу активіст.

Вчора, 2 вересня, на території Гостинного двору Прайзлерів відбулись чергові збори активістів, які знову намагались зірвати представники міськради.

Як зазначив Любомир, реєстрацію учасників розпочали о 17:30, а самі збори — о 18:00.

Дмитришин описав склад присутніх тоді:

«Явка людей була дуже невисокою, але окрім того, що прийшли люди, які мене підтримують та проти переслідувань громадських активістів, також прийшли люди з Луцької міськради. Це були працівники департаменту економічної політики, департаменту молоді та спорту, але також були працівники спортивних шкіл, комунальної власності Луцькради та спортсмени».

Цього разу активістам вдалося проголосувати. На місці проведення зборів, перебував Володимир Захожий, який представляє департамент молоді та спорту та директор Луцького міського МЦ Юрій Семчук, але навмисно не реєструвався у відповідний час, а потім заважав зборам, звинувачуючи в нібито неправильному порядку проведення і тому, що йому не дають реєструватись.

«Перше звинувачення нас було про те, що ми нібито проводили збори під час тривоги. Оскільки жодних доказів цього немає, в Луцькій міськраді відмовились від цієї лінії і почали тепер стверджувати, що нібито не дали зареєструватись Юрію Семчуку. Тому вчора, 2 вересня, він свідомо не зареєструвався на збори», — пояснив луцький активіст.

Наприкінці зборів представники міськради викликали спецпідрозділ поліції «Тор», проте ті не виявили правопорушень і поїхали. Незабаром має відбутись суд по справі активіста.

Детальніше про ситуацію дивіться у відео: