Волинський активіст Сергій Рижков побував у Ківерцях, де на підприємстві «Ківерціводоканал» знайшов БРДМ.

В гаражі підприємства стоїть бойова розвідувально-дозорна машина, яка, як кажуть, може належати міському голові Ківерець Олександру Ковальчуку.

Активіст зняв це на відео та встиг поговорити з директором підприємства, проте конкретних відповідей на свої питання не почув.

Про цю ситуацію та виявлену БРДМ в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів громадський діяч та активіст Сергій Рижков.

Рижков розповів що він дізнався про цей автомобіль:

«Я дізнаюсь, що є такий прихований автомобіль і є інформація, що це Ковальчука. Я подав інформаційний запит до директора водоканалу — зранку з ним бачились — що це за автомобіль, чому він там? В мене є інформація, що він більше року там стоїть».

Він намагався одразу розпитати директора «Ківерціводоканалу» щодо БРДМ на території, проте відповіді не отримав.

«Новина така, що директор у відпустці з сьогоднішнього дня. Був на роботі зранку о 9:45, а вже у відпустці», — повідомив Сергій.
«Влада знову намагається грати в ігри ці: "у відпустку піду", "ковдрою накриюсь". Вони не розуміють, що цим ще гірше роблять», — підмітив він.

Зі слів активіста, машина в ідеальному стані, проте в реєстрі її немає. Поліцію на місце подій Сергій викликати не став, оскільки згідно норм на час розслідування її можуть забрати на штрафмайданчик. Натомість він вирішив надати цій ситуації розголосу з надією, що міський голова Ковальчук схаменеться та сам запропонує передати цю машину військовим для виконання бойових задач згідно основного призначення цієї машини.

Громадський діяч каже, що до нього вже звернулись представники трьох військових частин, які готові написати офіційний запит до того громадянина, на кого оформлений цей автомобіль. Тому, як вважає Рижков, Ковальчук може пролити світло на ситуацію:

«Принаймні він знає кому ця БРДМ належить, бо такий автомобіль на територію комунального підприємства не може заїхати без дозволу міського голови в маленькому місті».

Подробиці щодо цієї ситуації можете побачити у відео: