Знахідка БРДМ на території водоканалу у Ківерцях громадським активістом Сергієм Рижковим спричинила резонанс.

Ситуацію щодо бойової розвідувально-дозорної машини, що перебуває в гаражі "Ківерціводоканалу» спеціально для ГІТу прокоментував міський голова Олександр Ковальчук.

Мер Ківерець так пояснив наявність та походження цього автомобіля:

«Це не мій автомобіль. Це люди, мої друзі, на п'ятий день повномасштабної війни дали мені. Він на обліку стоїть офіційно, номера є, документи є. Авто було в неробочому стані. Люди дали: "Візьміть, поремонтуйте, передасте тому, кому маєте передати". Ми її ще до кінця не відремонтували. 100-тій бригаді вона не потрібна, бо вона бере багато бензину — більше 60 літрів. Вона без броні — зрізано все, всередині там зроблено все під похід. Люди-мисливці мали гроші, купили собі в 2011 році. Ми взяли її, коли будувались блокпости, під час ажіотажу на ремонт. Ремонтували двигун, ще багато чого не відремонтували».

У відповідь на інформацію активіста Рижкова, щодо недійсних номерних знаків автомобіля, Ковальчук прокоментував:

«Вони відповідають дійсності, але він стоїть не в МРЕВ на обліку, а в Держпродспоживслужбі. Можна зайти, подати офіційний запит. Я сьогодні там був і в мене є всі документи, поїду заберу в товариша і будуть вони в мене в кабінеті лежати».

Щодо продовження строків ремонту цієї БРДМ пан Олександр сказав:

«Будуть гроші — будемо ремонтувати».

На питання про походження коштів на ремонт та чи не з міського бюджету їх беруть, Ковальчук обурився:

«Як можна з міської ради витрачати кошти на приватний автомобіль?».

З його слів, ремонтом автомобіля займаються небайдужі громадяни:

«Одні ківерчани поремонтували двигун, другі допомогли з насосом на повітря, інші колеса дали — це громадська ініціатива людей, які хочуть допомогти».

Мер Ківерець зауважив, що інформацію про БРДМ не поширювали через небезпеку ворожого удару:

«Люди самі хочуть допомогти армії і там машину ремонтують, бо там є яма на водоканалі. Він закритий, щоб туди нічого не прилетіло».

Він поскаржився, що проблемою є бензиновий двигун і для військових було б краще замінити його на дизельний, а для цього потрібно 3 тисячі доларів.

Поки місця призначення ця машина не має, як повідомив Ковальчук.

Також він запевнив, що "раптова" відпустка директора «Ківерціводоканалу» не пов'язана з цією ситуацією і дійсно розпочалась з понеділка.

Підсумовуючи, щоб скоріше відправити цю машину на фронт потрібні 3 тисячі доларів на заміну двигуна. Громадське Інтерактивне Телебачення закликає всіх небайдужих долучитися та зібрати цю суму, звернувшись за реквізитами до Олександра Ковальчука.

Більше подробиць у відео: