У День знань для українських школярів, батьків і педагогів презентували інноваційний освітній цифровий проєкт «Мрія».

Про новий застосунок розповів президент Володимир Зеленський під час зустрічі у форматі відеоконференції з учнями й педагогами із майже 40 навчальних закладів з України та з-за кордону.

Головна мета «Мрії» — дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному та кожній стати тими, ким хочеш бути.

Застосунок міститиме бібліотеку контенту, який потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

«Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз. Неважливо, який вік. Неважливо, яка географія. Головне, щоб дитині вдавалося», — розповів Володимир Зеленський.

Завдяки застосунку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани.

«Мрія» матиме зручний інтерфейс, щоб стежити за графіком занять і позашкільних активностей дитини. Крім того, у застосунку дитина може мати ID – унікальний цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з «Дією».

Батькам «Мрія» допомагатиме знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття.

Застосунок також даватиме змогу батькам отримувати зворотний зв’язок від учителя.

До кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» у тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілоту», проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр освіти Оксен Лісовий поступово представлятимуть кожну деталь проєкту.