В ніч на 13 вересня окупаційна влада Севастополя повідомила про ракетну атаку на судоремонтний завод «Севморзавод». Внаслідок цього на заводі виникла пожежа.

Про бавовну в Севастополі, хто здійснив атаку, які судна вдалось пошкодити, чим унікальний завод, по якому прийшовся удар, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів генерал-майор запасу, екс-заступник голови СБУ Віктор Ягун.

Віктор підтвердив, що удар був здійснений українцями та сказав, які ракети могли бути залучені для цього:

«Сьогодні було підтверджено зранку, що була задіяна українська авіація. Літаки заходили з боку Чорного моря і були використані ракети, які були надані Великобританією і Францією — це або SCALP, або Shadow».

Він зазначив, що поки неможливо визначити скільки було випущено ракет, але вони виконали своє завдання.

Також Ягун розповів більше про завод, по якому прийшлася атака українців:

«Судоремонтний завод — це завод, який свого часу входив в бізнес-імперію колишнього президента України Петра Порошенка. Після анексії він був конфіскований окупантами і вони його задіяли в тому розрізі, в якому він і працював — це був ремонтний завод Чорноморського флоту. Унікальність його в тому, що окрім того, що він міг забезпечити ремонт всіх кораблів Чорноморського флоту, там є унікальна можливість повністю забезпечити кораблі сухими доками».

З його слів, одним зі знищених вночі кораблів був великий десантний корабель «Мінськ» класу Ropucha, свого часу виготовлений в Польщі та підводний човен класу Kilo, який має можливість нести на собі крилаті ракети Калібр. До того ж на заводі був знищений цех, який мав з 2024 року виробляти морські дрони рф.

Більше про цю подію дивіться у відео: