У 2024 році набудуть чинності нові правила в’їзду до країн Європейського Союзу – для цього потрібно буде отримати спеціальний дозвіл на подорожі (ETIAS), говориться на сайті ЄС.

У публікації говориться, що ETIAS – це нова вимога щодо в’їзду, запроваджена Європейським Союзом. Дозвіл на подорожі стосується безвізових мандрівників, які в’їжджають до будь-якої з 30 країн ЄС. Його отримання стане необхідним для громадян 60 безвізових країн, серед яких і Україна.

Сайт ЄС повідомляє, що туристам необхідно буде подати заявки на порталі Європейської системи інформації та авторизації для подорожей. Для цього треба мати паспорт (дійсний більш ніж 3 місяці), вказати адресу електронної пошти, заповнити онлайн-форму, після чого сплатити збір у розмірі 7 євро.

Дозвіл на подорож дасть право перебувати в будь-якій із 30 європейських країн упродовж 90 днів. Загалом дозвіл на подорож буде діяти протягом трьох років (або до закінчення терміну дії паспорта, який ви використали в заявці).

Сайт Європейського Союзу роз’яснює, що для отримання дозволу на подорож не потрібно буде йти до консульства, а біометричні дані осіб не збиратимуться.