Викриття у хабарництві одного з депутатів Волинської обласної ради викликало обурення в суспільстві.

Нагадаємо, співробітники Управління стратегічних розслідувань затримали депутата Волинської облради Валентина Кошельника на хабарі у 35 тисяч доларів.

Про те, чи понесе покарання Кошельник, чи справу спустять на гальма та чим загалом може загрожувати ця ситуація його кар'єрі, поговорили в етері Громадського Інтерактивного Телебачення з депутатом Володимирської міської ради VII скликання Ярославом Жуком.

Окрім посади депутата облради Кошельник займав посаду керівника Володимирського спортивного ліцею та був помічником депутата Ігора Гузя.

На думку пана Ярослава, Гузь може втрутитись в цю справу, при цьому він додав:

«Ситуація може піти не так, як мало б бути згідно закону, але будемо бачити. Такі речі явно неприпустимі, це дуже вплине на імідж ПП "За майбутнє". Навіть, якщо ця справа не буде доведена до кінця, перспективи партії мати на наступних виборах якісь серйозні дивіденди значно зменшаться».

Стосовно того, як мала б прореагувати партія «За майбутнє» на цей скандал, депутат поділився власним баченням:

«Логічно, якщо партія "За майбутнє" хоче очищувати свої ряди і Гузь, я так розумію, має наміри йти, то першим кроком він має вже сьогодні вжити певні заходи, тому що завтра вже буде пізно».

Також Жук прокоментував можливість усунення Кошельника від керівництва спортивним ліцеєм:

«Факт доведений, я думаю терміново має зібратися обласна рада, обговорити. Кошельник має бути згідно закону відсторонений. Йому має бути оголошена підозра і він має бути відсторонений, по-перше, від депутатських обов'язків, щоб не впливати, й однозначно не думаю, що на посаді має бути керівник, який дозволяє собі таке, — зазначив депутат. — Як він буде дітей виховувати, який приклад він буде подавати?».

Наостанок пан Ярослав звернув увагу, що за це має проголосувати і винести відповідне рішення комісія, але там теж можуть виникнути питання.

Докладніше у відео: