Днями депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника правоохоронці затримали під час отримання хабара в 35 тисяч доларів.

Про цю ситуацію та реакцію громади Володимира на хабарництво Кошельника та можливу причетність до цього міського голови Ігоря Пальонки, в етері ГІТу поговорили з депутатом Володимирської міської ради VII скликання Ярославом Жуком.

«Думки різні, тому що багато фактів в цій ситуації є незрозумілими, але явно більшість оцінює цей випадок дуже негативно», — описав загальне враження Жук.

Пан Ярослав поділився своєю думкою з цього приводу:

«Я рахую, що цей випадок є закономірно очікуваним. Тому що так склались обставини, що від початку роботи цього депутатського корпусу — коли формувались депутатські коаліції, призначались заступники міського голови, наприклад, були прийняті люди, які, згідно вимог до стажу й фаху, не мали там бути — приймались депутати, які мають прямий інтерес».

З огляду на це, зі слів депутата, одразу розпочались грубі порушення законодавства, до того ж майже кожної сесії були відхилення від норм процедури при прийнятті рішень.

«Особливо багато питань було стосовно бюджету та земельних питань, тому цей скандал назрівав», — підкреслив Жук.

Він вважає, що Кошельник не вирішує сам ці питання, а може бути ланкою в ланцюжку людей, які безпосередньо можуть впливати на земельні рішення:

«Будучи наприклад в тій комісії, де є Сергій Юнак, а це є брат Миколи Юнака, який є головою комісії по земельних питаннях і через нього можна багато що вирішити — це не факт, але є таке припущення».

«Стосовно мера одразу скажу, що згідно нашої конституції є презумпція невинуватості — людина не може бути визнана винною, поки не доведено факт і немає вироку, але теоретично мер, як і було в минулому вирішує все. Я був депутатом і якщо в мера є більшість, повірте мені, вирішуються всі питання», — підсумував пан Ярослав.

Докладніше по темі дивіться у відео: