У Рожищі близько 17 години 20 вересня – велелюдно, але сумно. Люди несуть квіти переплетені чорними стрічками, а в небо лине незмінна з 2014 року «Плине кача…».

Навіть сивочолі та немічні стають на коліна, коли до площі Незалежності з сиренами під’їжджає траурний кортеж… Він привіз додому загиблого у бою із знавіснілим окупантом вірного сина України Івана Перія.

Ця площа бачила не одні похорони Героїв. Але нині біля пам'ятного знаку Борцям за волю та незалежність України було так тяжко й сумно, що здавалося дихати нічим. Сьогодні тут зустрічали свого 20-річного сина згорьована мати Тетяна й тато Руслан. Зустрічали свою єдину дитину…


Іван Перій був дуже світлою людиною. Мабуть, тому й небо надвечір заграло яскравими променями сонця. Його прагненню допомогти не було меж. Як зауважив міський голова Рожища Вячеслав Поліщук, Іван від початку повномасштабного вторгнення неодноразово приходив до нього з єдиним питанням: «Чим я можу допомогти? Що робити?».

Волонтерив у місцевій самообороні, допомагав у ЦНАПі, де на той час розгорнувся чималий волонтерський рух. А згодом, попри юний вік, твердо вирішив йти у військо добровольцем.

«Ця світла людина у 20 років віддала за нас найдорожче – своє життя. За наше небо, за наш волинський край. І завжди багатостраждальна Волинь віддає найкращих. Важко говорити, важко стояти і підбирати слова утіхи, бо ніколи не втішиш тих людей, які стоять біля домовини і плачуть. Плачемо всі ми... Пам’ятаймо оце його коротке, але сповнене енергії життя. Прийміть щирі співчуття родино! Тільки з Богом можна пережити втрату цього молодого Героя…», - мовив капелан Микола Царик та закликав громаду не забувати, що майбутнє країни залежить від кожного свідомого українця.


Після спільної молитви траурний кортеж із тілом Героя попрямував до храму Архістратига Михаїла. Тут з Героєм може попрощатися кожен бажаючий.


У четвер, 21 вересня, о 12.00 год у храмі відбудеться чин відспівування загиблого військового Івана Перія.

Жителів громади просять прийти та помолитися за душу невинно вбитого захисника України та підтримати родину в цей нелегкий час.

Поховають Івана Перія на Алеї слави у рідному місті.