Міносвіти опублікувало перелік шкіл, в яких можуть навчатися діти, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні.

Інформацію оприлюднили на сайті МОН.

Нещодавно набув чинності наказ Міносвіти, який визначає особливості навчання дітей, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні.

Такі діти мають право навчатися дистанційно в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.

Водночас в Україні продовжують працювати інші форми навчання для учнівства за кордоном: дистанційна (з вивченням усіх предметів), сімейна й екстернат. Батьки або законні представники дитини мають право обрати найбільш комфортний для себе варіант.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання знову навчатися на стандартній дистанційній, сімейній формах або екстернаті. МОН розробляє технічну можливість для цього.

До переліку шкіл, в яких формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента, увійшли чотири волинських навчальних заклади:

Заклад загальної середньої освіти
 

«Ліцей № 1 м.Ковеля» Волинської області


[email protected]

Стречень Наталія Ігорівна
0502007880
Нововолинський ліцей № 3
 

Нововолинської міської ради Волинської області


[email protected]

Рарата Людмила Павлівна
0971705612
Заклад загальної середньої освіти
 

«Добренський ліцей» Камінь-Каширської міської ради Волинської області


[email protected]

Кіпень Оксана Степанівна
0686248600
Комунальний заклад загальної середньої освіти
 

«Луцький інституційний ліцей №8 Луцької міської ради» Волинської області


[email protected]

Маначинська Валентина Миколаївна
0955591459




З переліком усіх таких шкіл в Україні можна ознайомитися за посиланням.