Напередодні професійного свята педагогів привітали і відзначили голова Волиньради Григорій Недопад, його перший заступник Юрій Поліщук, депутати обласної ради, керівництво облвійськадміністрації та галузевої профспілки.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Найбільша зала обласної ради зібрала близько сотні кращих волинських педагогів загальної, фахової, професійної, вищої та позашкільної освіти, які у своїй діяльності досягли вершин майстерності та суспільного визнання. Зазначалося, що запорука майбутнього – це якісна освіта, яка, окрім знань, прищеплює дітям відчуття патріотизму і розуміння української ідентичності, виховує свідомого та відповідального громадянина, готує до успішного творення власного життя і своєї країни.

Відповідальну і нелегку працю педагогів ще більше ускладнила війна. Але освітяни успішно долають виклики, які потребують швидких і нестандартних рішень: створюють новий технологічний освітній простір і укриття, надають психолого-педагогічну підтримку дітям з числа внутрішньо переміщених осіб і тим, які вимушено перебувають за кордоном, щоб повернути їх до національної системи освіти. Багато освітян нині боронять країну на фронті, є й ті, хто віддав за це своє життя. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про усіх полеглих у боротьбі з російським агресором.

Від імені волинян та депутатського корпусу обласної ради освітян привітав Григорій Недопад:

«Педагог – це професія обраних. Не кожен готовий і може передавати дітям не лише знання, а й ділитися частиною душі, присвячуючи вихованню особистості своє власне життя. Триває важка війна, наші воїни мужньо відвойовують можливість навчати і вчитися. Але 30 тисяч волинських вчителів і наставників – це теж велика армія, яка міцно тримає свій освітній фронт у класах, аудиторіях чи онлайн-школі, знаходить можливість зростати професійно, підтримувати збройні сили та займатися волонтерством. Дякую за подвижницьку працю! Бажаю усім здоров’я, а тим, хто на захисті країни, повернутися живими та неушкодженими».


Досягнення та перемоги волинських освітян голова обласної ради Григорій Недопад відзначив грамотами і подяками. Також за заслуги у сфері освіти п’ятьом педагогам він вручив обласні премії імені Йосипа Гошовського. Знайшли своїх лауреатів і обласні премії імені Лесі Українки (учителі суспільно-гуманітарних дисциплін) та імені Михайла Кравчука (природничо-математичні дисципліни). Нагороди педагоги отримали і від Міністерства освіти та науки України, обласної військової адміністрації та її структурних підрозділів.

За допомогу оборонцям Грамоту Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного вручено директору Крупівської гімназії Підгайцівської громади Мирославу Філозофу.