У Польщі збудували будинок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування зі спецшколи на Волині, які з початку війни знайшли прихисток у Люблінському воєводстві

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Житло збудували для вихованців Затурцівської спеціальної школи з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які з початку великої війни знайшли прихисток у гміні Щебжешин Замостського повіту Люблінського воєводства. 

Ідея та реалізація задуму належить голові Фундації «Честь допомагати дітям» Пйотру Зигарскі, який запевнив, що готовий прийняти ще півтора десятка волинян – дітей військовослужбовців, і опікуватися ними до завершення війни в Україні. Власне для цієї мети збудував окремий двоповерховий сучасний дім площею 200 кв м.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, який прибув на відкриття будинку, привіз дітям портрети Лесі Українки, вишиті на полотні, як нагадування про рідний край. Також на знак вдячності голові Фундації «Честь допомагати дітям» Пйотру Зигарскі очільник Волинської облради подарував бойовий прапор 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого, привезений з Куп’янська та підписаний військовими.

З нагоди відкриття будинку для волинян відбулася молитва за мир та підтримку усіх дітей у храмі Успіння Богородиці і Приснодіви Марії у Щебжешині. Також біля новозбудованого будинку висадили дерева як символ пам'яті та щирого добросусідства між українцями та поляками.